Politie reageert op RTV Utrecht-uitzending lesbische Overvechter: "Wij nemen klachten serieus"

UTRECHT - De politie heeft gereageerd op de RTV Utrecht-aflevering 'Margreet in Overvecht' die gaat over Sharon. De lesbische vrouw vertelt dat ze soms wordt uitgescholden door buurtgenoten en dat ze zelfs overweegt te verhuizen. De wijkagent heeft naar aanleiding van de uitzending contact met Sharon en haar vriendin opgenomen.
Op Facebook schrijft de Utrechtse politie dat er wel degelijk zorg is voor de situatie van het stel. De politie bestrijdt dat er niets met hun klachten wordt gedaan.
"Dat willen we graag rechtzetten, omdat we geweld en beledigingen vanwege geaardheid serieus nemen. We hebben ook collega's die hier veel verstand van hebben en benaderbaar zijn via rozeinblauw.midden-nederland@politie.nl."

EEN MELDING

De politie benadrukt dat precies drie jaar geleden de eerste en enige melding van Sharon is binnengekomen. "Op het politiebureau heeft een medewerker haar advies gegeven over haar situatie. Er is geen aangifte gedaan en er zijn ook daarna geen meldingen meer bij ons binnengekomen."
In de uitzending vertelde Sharon aan presentatrice Margreet van Gils dat ze soms wordt nageroepen als ze met haar vriendin op straat loopt. Er is zelfs sprake geweest van fysiek geweld. Hand in hand lopen doen ze al jaren niet meer, maar zelfs samen de hondjes uitlaten is soms een beproeving.

VERHUIZEN

Het stel overweegt zelfs Overvecht te verlaten. "Dat is eigenlijk helemaal niet wat we willen", aldus Sharon. "Maar ik vind het gewoon gevaarlijk. De wijk is eigenlijk prachtig en we hebben een prima huis, ook voor als we later kinderen willen, maar nu voel ik me hier niet geaccepteerd. Ik wil ook niet het risico lopen dat mijn vrouw of ik nog eens klappen krijgen."
De uitzending van 'Margreet in Overvecht' werd maandag 5 maart uitgezonden en is hier terug te kijken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.