RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rob Jansen van PVV Utrecht stapt op na ophef

UTRECHT - Rob Jansen van de PVV in Utrecht stapt op. Het kandidaat-raadslid kwam gisteren in opspraak omdat hij met de verkiezingen in zicht, aankondigde zich te zullen afsplitsen van de partij als hij gekozen wordt.

Daar ziet hij nu van af. Op Twitter schrijft hij: "Na overleg en er een nachtje over geslapen te hebben, stop ik met mijn activiteiten. Ik stap op." Jansen heeft vanmorgen contact gehad met lijsttrekker Henk van Deśn en hem bijgepraat over zijn besluit. In dat gesprek heeft hij ook toegezegd zijn zetel op te zullen geven als hij wordt gekozen.

Jansen was door de PVV in Utrecht op plek 4 van de kieslijst voor de verkiezingen gezet. Daar kan de partij nu niets meer aan veranderen, zijn naam blijft gewoon op het stembiljet staan. "Mensen kunnen gewoon op hem stemmen en als we vier zetels halen dan wordt hij ook gewoon formeel benoemd", zegt Van Deśn. "We hebben afgesproken dat hij vervolgens afstand doet van zijn zetel."

Lijsttrekker Henk van Deśn zei gisteren dat Jansen zich wilde afsplitsen omdat hij zou vinden dat er niet genoeg aandacht was voor de islam bij de PVV in Utrecht. Dat spreekt Jansen tegen. In een reactie aan RTV Utrecht laat hij weten dat er meerdere zaken meespeelden bij zijn besluit om op te stappen. Zo spreekt hij van een 'eentonige campagne' in Utrecht. "Het gaat heel veel over ouderen, maar Henk en Ingrid hoor je niets over", zegt hij.

Ook heeft hij kritiek op de gang van zaken binnen de partij, maar daar wil hij niet al te veel over kwijt. "Ik heb geen zin om met modder te gooien." Lijsttrekker Henk van Deśn zegt dat de twee op goede voet uit elkaar gegaan zijn. "Dit is zijn besluit en dat respecteer ik. We hebben elkaar wederzijds succes gewenst."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -