RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Nationale pannenkoekendag: wijkagent Amersfoort op 'strooptocht'

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Wijkagent Dennis Hogeveen van de politie in Amersfoort-Oost heeft naar eigen zeggen zijn dienstwapen vandaag vervangen voor een fles schenkstroop. Op Instagram zegt hij dat dat zijn bijdrage is aan Nationale Pannenkoekendag, een evenement dat inmiddels de twaalfde editie beleeft. Pannenkoekendag wordt verder vooral op basisscholen en in verzorgingshuizen gevierd.

In de provincie Utrecht doen zo'n 2300 leerlingen van 61 scholen mee aan de alternatieve feestdag. Ze bakken samen stapels pannenkoeken voor meer dan 3.100 ouderen. Zo bezoeken de scholieren van het Slyk in Vianen bewoners van De Plantaan en gaat groep 7 van De Vlindervallei in Amersfoort naar het St. Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis.

Landelijk gaan 66.000 kinderen van 1250 scholen aan de slag voor 69.000 bewoners van verzorgingshuizen. Initiatiefnemers zijn steelpannenfabrikant Tefal en pannenkoekmixproducent Koopmans. De bedrijven leveren startpakketten met ingrediŽnten aan scholen.

De Amersfoortse wijkagent Dennis is overigens wel vaker in voor 'stroperige' berichten op sociale media. Vorige maand loofde hij een pak stroopwafels uit voor wijkbewoners die hem voor een uurtje een werkplek wilden verschaffen.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht