Ongedierte in winkelcentrum Overvecht, 16 winkeliers op de vingers getikt

UTRECHT - 16 bedrijven in winkelcentrum Overvecht zijn op de vingers getikt vanwege ongedierte. Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleerden in totaal 25 bedrijven in het winkelcentrum.
Het onderzoek werd gedaan nadat er bij de NVWA signalen waren binnengekomen over muizen en ratten in het winkelcentrum. De controles waren gericht op bedrijven waar eten wordt verkocht. De inspecteurs keken bijvoorbeeld of er muizenkeutels te vinden waren in deze zaken.
"Winkeliers moeten ervoor zorgen dat er geen muizen in hun winkels zijn", zegt een woordvoerster van de NVWA. Dat is natuurlijk heel onhygiënisch als die in winkels zitten waar eten wordt verkocht. Want die vreten verpakkingen aan, lopen over onverpakt voedsel, urineren daar."
Bij één bedrijf lagen lijmplanken met dode muizen erop. Dit bedrijf is direct op de bon geslingerd. Bij negen anderen is een rapport opgesteld omdat er sporen zijn gevonden van muizen. Deze rapporten worden later beoordeeld en dan wordt bepaald of deze bedrijven een boete krijgen. Zes bedrijven kregen alleen een schriftelijke waarschuwing.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.