Leukemie-patiënt Oscar (23) uit Amersfoort overleden

AMERSFOORT - Oscar Westbroek is vanochtend overleden aan de gevolgen van leukemie. De 23-jarige Amersfoorter maakte zich tot aan zijn dood sterk voor de zoektocht naar stamceldonoren.
Voor Oscar zelf is helaas niet op tijd hulp van een stamceldonor gekomen. Het nieuws van zijn overlijden is vrijdag bekendgemaakt op zijn Facebook-pagina. "En dan is het ineens afgelopen. Zo snel, maar gelukkig voor Oscar, nu rust."

BENEFIETAVOND

Vanavond stond in het Amersfoortse café Miles een benefietavond voor Oscar gepland. Dat was bedoeld om hem en zijn ouders een hart onder de riem te steken, maar ook om aandacht te vragen voor stamceldonatie. De bedrijfsleider laat aan RTV Utrecht weten dat de benefietavond nu niet meer doorgaat.
In 2015 kreeg Oscar te horen dat hij leukemie had. Twee jaar later leek hij te herstellen, maar afgelopen februari kreeg Oscar te horen dat de leukemie was teruggekeerd.

DONOR

Deze maand hebben duizenden mensen zich aangemeld als donor bij Matchis, het Nederlands centrum voor stamceldonoren. "Dat is ongelofelijk mooi en geeft ons veel hoop," zei Oscars moeder Marie-José gisteren nog tegen RTV Utrecht. "Nu hopen dat de mensen die zich aanmelden ook daadwerkelijk wangslijm afstaan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.