Vierde verdachte 'vergismoord' volgende week voor rechter

PROVINCIE UTRECHT - In de beveiligde rechtbank van Schiphol staat volgende week Mohammed R. uit Utrecht terecht vanwege betrokkenheid bij de vergismoord in de Utrechtse wijk Overvecht, begin vorig jaar. Daarbij kwam Hakim Changachi om het leven.
De 36-jarige verdachte werd volgens de website Crimesite drie maanden geleden opgepakt en zit sindsdien in beperkingen. Officieel wordt hij verdacht van het treffen van voorbereidingshandelingen voor een misdrijf met een automatisch wapen. Daarbij werd ook een gestolen auto gebruikt.
In de moordzaak staan in totaal vier verdachten terecht. Eerder stond Jerrel Z., een van de andere verdachten al terecht in de beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp. Het Openbaar Ministerie kon niet vertellen waarom de zaak tegen Mohammed R. plaatsvindt in de beveiligde rechtbank van Schiphol.
De vergismoord gebeurde op 12 januari 2017 op de Faustdreef. De 31-jarige Hakim kwm daarbij om het leven. Het eigenlijke doelwit van de liquidatie was Khalid H. De politie wist die aanslag te verijdelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.