RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Open dag Utrechtse tbs-kliniek: ''Leuk om te laten zien wat we doen''

1/2
UTRECHT -

Zeven tbs-klinieken in Nederland hielden vandaag een open dag. Ook de Van der Hoeven Kliniek in Utrecht opende haar deuren voor publiek.

"We vinden het leuk dat we kunnen laten zien wat we nu eigenlijk doen met deze mensen", vertelt locatiemanager Josee Bos. "En waarom wij denken dat deze mensen straks weer op een verantwoorde manier buiten kunnen leven."

Sinds 2013 wordt door koepelorganisatie TBS Nederland jaarlijks een open dag georganiseerd. Bezoekers moeten zich hier vooraf voor inschrijven en zich aan strenge regels houden. Zo mogen telefoons niet mee naar binnen.

Onder de 1600 belangstellenden zaten volgens de organisatie vooral veel studenten. Zij kregen uitleg van medewerkers over wat zich binnen de muren van de tbs-kliniek afspeelt. "Sport is een belangrijk middel", vertelt sportinstructeur Erik Timmerman. "Het gaat om vertrouwen en verantwoording nemen. Ik kan prima die wand opklimmen en gezekerd worden door een patiŽnt."

Maandag kwam de Van der Hoeven Kliniek in Utrecht nog in opspraak. Uit onderzoek van het AD bleek dat tbs'ers eenvoudig drugs en (kinder-)porno kunnen binnensmokkelen. Daarnaast zou de veiligheid, onder meer door personeelswisselingen, in het geding zijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -