GroenLinks wint Utrechtquiz

UTRECHT - Lijsttrekker Heleen de Boer van GroenLinks heeft de traditionele Utrechtquiz gewonnen. De quiz wordt elke vier jaar vlak voor de verkiezingen gehouden in café Willem Slok.
In de quiz worden vragen gesteld over de stad Utrecht. Dit zijn historische en actuele vragen over de politiek in de Domstad. GroenLinks bleek dit jaar het slimst. Heleen de Boer werd geassisteerd door twee secondanten, waaronder raadslid Pepijn Zwanenberg.
De quiz wordt door politici gezien als een gezellige afsluiting van de campagne. Die campagne was deze zaterdag extra zwaar vanwege de Siberische kou. Alle partijen uit de raad deden mee aan de quiz, die bestond uit drie ronden van elk twaalf vragen.
Tweede in de quiz werd Stadsbelang Utrecht. Lijsttrekker Cees Bos begon in zijn eentje aan de quiz, waar andere teams uit drie personen bestonden, pas halverwege kwam een partijgenoot hem helpen.
Woensdag zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad. Maandagavond kruisen de partijen nog eenmaal de degens in een debat in Tivoli Vredenburg. Dat debat wordt rechtstreeks uitgezonden op UStad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.