RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Honderden hardlopers trotseren extreme kou bij Utrechtse marathon

UTRECHT -

Het is ijskoud buiten maar dat heeft zo'n 6000 mensen er niet van weerhouden om vanmiddag mee te doen aan een van de verschillende afstanden van de Utrecht Science Park Marathon. Die bestond dit jaar, naast de marathon van 42 kilometer, uit een halve marathon, een 5-kilometerloop, een kids run en de RTV Utrecht 10 kilometer-loop. Aan die laatste deed ook oud-Olympisch-kampioen Ellen van Langen mee.

De hardlopers hadden het niet makkelijk. De temperatuur ligt rond het vriespunt maar vanwege de venijnige wind voelt het stukken kouder aan. De organisatie van de marathon waarschuwde voor de 'extreme kou' en gevoelstemperaturen van -10. Gelukkig voor de lopers brak rond het middaguur nog wel iets van een zonnetje door.

Het parcours van de marathon ging vanaf de Uithof naar het Wilhelminapark en via de Maliebaan, Nieuwegracht, Catharijnesingel en Koningsweg naar Bunnik en Fort Rhijnauwen. De 2100 mensen die de halve marathon liepen, hielden het daarbij. De deelnemers aan de hele marathon moesten dat hele rondje daarna nóg een keer doen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -