Bunschoten sluit zich aan bij reanimatieproject HartslagNu

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Bunschoten sluit zich vanmiddag officieel aan bij HartslagNu. Dat is een oproepsysteem voor mensen in de gemeente die weten hoe ze moeten reanimeren, en die opgeroepen kunnen worden in geval van nood.
Mensen die zich aanmelden voor HartslagNu krijgen eerst een reanimatietraining van het Rode Kruis. Als het personeel van de alarmcentrale vervolgens een melding van een hartaanval krijgt, sturen ze een ambulance op pad én worden tegelijkertijd deelnemers van HartslagNu die in de buurt zijn geïnformeerd dat er iemand gereanimeerd moet worden.
Het idee is dat deelnemers aan HartslagNu die al in Bunschoten wonen sneller bij een slachtoffer kunnen zijn dan het personeel van de ambulance. En dat kan levens redden, aldus wethouder Bert Koops: "Elke minuut kan de overlevingskans met 5 tot 10 procent verhogen."
Bunschoten bevindt zich na vanmiddag in goed gezelschap. In de provincie Utrecht deden al 20 van de 26 gemeentes mee aan het project. Zo werd er al gealarmeerd in Amersfoort, Baarn, De Bilt, Bunnik, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Nieuwegein, Renswoude, Rhenen, De Ronde Venen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Veenendaal, Woerden en Woudenberg.

Wethouder Bert Koops over nut van HartslagNu

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.