RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kattencafé Utrecht komt aan Amsterdamsestraatweg

1/2
UTRECHT - Utrecht krijgt binnenkort haar eerste kattencafé, waar je een kop koffie kunt drinken met een kat op je schoot. Het Katfé komt in de oude Wibra aan de Amsterdamsestraatweg.

De zes ŕ acht katten moeten voornamelijk uit het asiel komen, vertelt initiatiefnemer Stephanie van Hövell in de uitzending op Radio M. "Dat is ons uitgangspunt, want we willen heel graag katten die nog geen huis hebben een plekje bieden. Maar het gaat ons er vooral om dat het katten zijn die zowel met mensen als met andere katten om kunnen gaan. Dus dat zij het ook gewoon naar hun zin hebben."

De beestjes mogen straks vrij over banken en tafeltjes lopen, maar niet door de keuken. Je hoeft dus niet bang te zijn voor haren op je appeltaart, verzekert Van Hövell. "De hygiëneregels worden natuurlijk nageleefd. We hebben een aparte ruimte voor de katten en voor het bereiden van voedsel." De kattenbakken komen in de kattenruimte, waar de klanten niet komen.

Het kattencafé hoopt in juni of juli haar deuren te openen, maar is nog wel op zoek naar een paar extra handen. "We zijn daarin ook afhankelijk van vrijwilligers. Dus we nodigen mensen van harte uit om zich aan te melden. Onder andere voor het klussen, maar ook als het café eenmaal open is."
Initiatiefnemer Stephanie van Hövell op Radio MHeb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -