UVSV weer welkom bij Universiteit en Hogeschool Utrecht

UTRECHT - De Universiteit en Hogeschool Utrecht hebben besloten om hun banden met studentenvereniging UVSV te herstellen. Het vrouwencorps is weer welkom bij officiële plechtigheden en krijgt bestuursbeurzen met terugwerkende kracht toegekend.
Dat laat de Universiteit Utrecht weten in een persbericht.
De relatie werd eerder 'bevroren' naar aanleiding van een uitzending van televisieprogramma Rambam. Een journalist van Rambam liep undercover mee tijdens de ontgroeningsperiode. Op de beelden was te zien hoe iemand wordt gevoerd met een lepel. Ook zouden astmamedicijnen van een aspirant-lid zijn afgepakt en gaf een meisje aan te zijn bespuugd.
Daarop besloten de Universiteit en Hogeschool een onderzoek in te stellen door een onafhankelijke adviescomissie en de banden - tot de resultaten van dit onderzoek bekend werden - tijdelijk op te schorten.

LICHTE OVERTREDINGEN

"De Colleges van beide Besturen constateren nu, mede op basis van het rapport van de AIU, dat er sprake is geweest van twee lichte overtredingen van de gedragscode. Het betreffen de casus 'gedwongen voeren' en het 'scheuren van een hesje'", schrijft de Universiteit Utrecht. Volgens de adviescommissies is "de organisatie rondom de kennismakingstijd en de (meldcultuur) in zijn algemeenheid goed, buiten de twee lichte overtredingen".
Op basis van dit rapport hebben de instellingen de bestuursbeurzen weer vrijgegeven. De basissubsidie wordt pas weer toegekend als de introductieperiode goed verloopt. Het bestuur van UVSV laat weten "verheugd" te zijn dat de banden weer worden hersteld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.