RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Echte lijsttrekker SGP Bunschoten niet blij met mysterieuze grappenmaker

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De lokale SGP heeft geen idee wie er uit hun naam posters heeft geplakt in Bunschoten-Spakenburg. Dit weekend werden van meerdere politieke partijen verkiezingsposters overplakt. De posters lijken van de SGP afkomstig, maar wie de jonge man op de foto is blijft een raadsel.

De echte lijsttrekker van SGP, Jan-Bert Heinen, kan niet lachen om de actie. "Misschien is er een grapje uitgehaald, maar wij vinden dat niet netjes ten aanzien van andere partijen." De partij benadrukt niets met de actie te maken te hebben. "Wij distantiëren ons van deze actie."


MYSTERIE

De SGP weet niet wie de mysterieuze 'lijsttrekker' is. "Ik ken de hele jongen niet", reageert Heinen. Op de poster staat de slogan van de SGP van de vorige verkiezingen: voor het leven. "Daar zijn wij ook voor, maar dat dat dan op andere posters wordt geplakt, dat vinden wij heel jammer."

De foto werd ook over de verkiezingsposters van de ChristenUnie en de CAP heen geplakt, maar ook de lijsttrekkers van deze partijen weten niet wat de identiteit is van de jonge man op de foto.


TWEEDE KEER

Het is niet de eerste keer dat er in Bunschoten-Spakenburg wordt geknoeid met verkiezingsposters. Een week geleden nog werden er posters van de borden gescheurd.

Heinen betreurt ook deze vernieling. "Je kunt het met de standpunten niet eens zijn, maar doe dat dan met argumenten", stelt Heinen. "Hier zitten wij niet op te wachten."


OPROEP

Weet u wie de onbekende lijsttrekker is op deze posters? Dan horen wij dat graag!

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Nieuwsoverzicht