RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Escaperoom moet twintigers en dertigers naar stemhokje lokken

1/2
AMERSFOORT -

Wat krijg je als je de gemeenteraadsverkiezingen als onderwerp gebruikt voor een escaperoom? Als het aan Amersfoorter Pim Meijer ligt, een hogere opkomst van twintigers en dertigers bij de volgende verkiezingen.

Meijer kwam op het idee toen hij meedeed aan een prijsvraag van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koningsrelaties (BZK). Ze waren zo van zijn idee onder de indruk dat hij won. Vandaag is het plan van de Amersfoorter uitgewerkt in de raadszaal van Amersfoort.


SLOT

Meijer: "Het slot gaat om de raadszaal en dan hebben ze een aantal opdrachten die ze moeten oplossen in de juiste volgorde voordat ze kunnen ontsnappen. Ze krijgen er precies één uur voor."

Jongeren moeten uit de zaal ontsnappen door opdrachten uit te voeren die over belangrijke maatschappelijke vraagstukken gaan waar raadsleden dagelijks mee te maken hebben.


SPEL

"We hebben in elke opdracht geprobeerd om de balans te zoeken tussen een leuk spelelement en iets waarmee raadsleden in de praktijk ook mee te maken krijgen. In ieder geval domeinen zoals het inrichten van een wijk, iets over het verlenen van vergunningen en dingen die te maken hebben met je eigen imago als raadlid", aldus Meijer.

En de animo was groot, heel groot: "We hadden binnen één dag de hele testdag vol. We hadden zelfs zoveel aanmeldingen gekregen, dat er ook mensen die niet tot de doelgroep behoorden wilden meedoen. Dus waarschijnlijk willen ze de escaperoom in Amersfoort vaker inzetten."


TOEKOMST

Meijer hoopt dat de escaperoom inderdaad structureel ingezet gaat worden. Het is een goede manier om politici en jongeren aan elkaar te verbinden. Zo is vandaag tijdens iedere ronde ook een raadslid aanwezig.

"Na elke ronde wordt ook even nagepraat met het raadslid. Dus je komt als jongere echt laagdrempelig in contact met één van de raadsleden uit je eigen gemeente. Ik denk ook dat het na de verkiezingen kan werken", analyseert Meijer.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -