RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mysterieuze lijsttrekker in Bunschoten blijkt stunt van voetbalteam

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG -

De verkiezingsposters met een mysterieuze 'lijsttrekker' die in Bunschoten zijn geplakt, blijken een grap van een lokaal voetbalteam. Spelers van VV Eemdijk wilden hun aanvoerder te grazen nemen. De voetballers bewerkten de Facebook-profielfoto van hun teamgenoot en lieten het lijken of hij de lijsttrekker van de SGP was.

Aanvoerder Steffan de Jong wist niets van de posters. Het gaat volgens hem om een goed uitgevoerde grap die een half jaar geleden begonnen is. "Ik heb toen mijn profielfoto op Facebook veranderd", aldus De Jong. De mannen uit zijn voetbalteam vonden deze foto erg netjes. "Hij zag er zo christelijk uit", legt ploeggenoot Casper Ruizendaal uit. "Toen zeiden wij dat hij zo door kon gaan voor een lijsttrekker van de SGP."


VERKIEZINGEN

Pas toen de gemeenteraadsverkiezingen dichterbij kwamen, werd het idee van de posters bedacht. "We reden langs de verkiezingsborden en Steffan zei dat het hem nog meeviel dat wij hem niet langs de weg hebben opgeplakt", vertelt mede-grappenmaker Niels de Graaf. Zo werd het idee geboren.

"We hebben de posters op zaterdagnacht opgehangen", vertelt De Graaf. "Het idee was dat Steffan de posters maandag zou zien, onderweg naar zijn werk." Toch kwam Steffan er zondag al achter, toen er foto's op Twitter verschenen.


LACHEN

"Ik kan er wel om lachen", reageert De Jong. "Het is een geniaal voorbereide grap." Ook het voetbalteam heeft veel lol gehad om de grap. "Lachen, gieren, brullen", zegt ploeggenoot Ruizendaal. "Zeker toen de grap ook werd opgepikt door lokale en regionale media."

Maar het blijft bij een grap. "Ik heb ook geen politieke ambitie, politiek is helemaal niets voor mij", vertelt De Jong lachend. "Ze hoeven niet bang te zijn dat ik hun plek kom overnemen."


VERNIELINGEN

De voetballers benadrukken dat de actie totaal niet politiek was. Een week eerder werden er op een andere plek in Bunschoten posters verscheurd, maar hier zeggen ze niks mee te maken te hebben.

Ook hadden de voetballers het niet gemunt op een specifieke politieke partij. "Als het niet zo koud was geweest, hadden we het hele bord volgeplakt", lacht De Graaf. De echte lijsttrekker van de SGP, Jan-Bert Heinen, liet gisteren weten niet blij te zijn met de actie.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -