Man die buurvrouw stiekem filmde krijgt taakstraf

VEENENDAAL/AMERONGEN - Een 33-jarige man die bijna twee jaar stiekem zijn buurvrouw in Veenendaal filmde is vandaag veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand. Hij is vrijgesproken van belaging en het filmen van minderjarigen met een verborgen camera.
De rechtbank acht bewezen dat de man tussen september 2015 en juni 2017 in het geheim zijn achterbuurvrouw in Veenendaal filmde. Hij verstopte een camera in zijn dekens, die hij vervolgens uit het raam hing. De lens van de camera was zodanig ingesteld dat het slaapkamerraam van de buurvrouw vol in beeld was.

VREES

De man heeft hiermee op onaanvaardbare wijze inbreuk gemaakt op de privacy van de vrouw, stelt de rechtbank. Het slachtoffer vreesde ook dat het beeldmateriaal openbaar gemaakt zou worden. De man heeft op zitting verklaard dat hij de beelden niet verspreid heeft, wat ook blijkt uit het onderzoek.

STOORNIS

Uit onderzoek door een psycholoog blijkt dat de man lijdt aan een ziekelijke stoornis. Mede daardoor is hij in verminderde mate toerekeningsvatbaar. De rechtbank bepaalt dat de man, die tegenwoordig in Amerongen woont, zich moet laten behandelen in een forensische psychiatrische instelling. Ook moet hij een schadevergoeding aan zijn voormalige buurvrouw betalen. Omdat de man van twee feiten wordt vrijgesproken wijkt de rechtbank af van de eis van de officier van justitie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.