RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Universiteit Utrecht: ontgroening vrouwencorps minder ernstig dan gedacht

UTRECHT -

De ontgroening bij de Utrechtse studentes van vrouwencorps UVSV is afgelopen zomer minder ernstig verlopen dan in een tv-uitzending van Rambam werd gesuggereerd. Dat zegt de Universiteit Utrecht.

Volgens de makers van Rambam, die undercover gingen, werden astma-medicijnen afgepakt en werd een meisje bespuugd tijdens de ontgroening. De Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht schortten de subsidie van UVSV na het zien van de beelden met onmiddellijke ingang op en stelden een onderzoek in. "Daar kwam uit dat de cultuur goed is en dat de vereniging open is en zaken wil melden", aldus Maarten Post, woordvoerder bij de Universiteit Utrecht.


BANDEN HERSTELD

De conclusie luidt dat er twee lichte overtredingen zijn begaan: studenten werden gedwongen om te eten en er werd een hesje verscheurd. "Er zijn dus wel degelijk een aantal dingen niet goed gegaan, maar het is minder ernstig dan in Rambam werd gepresenteerd. We hebben een onafhankelijke adviescommissie gesprekken laten voeren met leden en aspirant-leden en daaruit blijkt dat er op een goede manier aan de introductietijd wordt gewerkt."

De banden met UVSV worden daarom weer hersteld. "De bestuursbeurzen worden weer toegekend en de dames zijn welkom bij officiële plechtigheden. De basissubsidie blijft nog wel even achterwege tot na de volgende ontgroening, want ze moeten laten zien dat die goed gaat verlopen."


CONTROLE

Ook zal er strenger worden gecontroleerd door de adviescommissie. Die mag het draaiboek van tevoren inzien en checkt of er goed gehandeld wordt. "Dat is afgesproken met UVSV, want ze moeten wel verbeteringen doorvoeren. Het kan best dat er ergens iets gebeurt of dat een lid uit de bocht vliegt, dat kun je ze ook niet per definitie aanrekenen. Maar ze moeten er wel alles aan doen om het goed te laten verlopen."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -