Vrachtwagen rijdt voetganger aan op 't Goylaan

UTRECHT - In de Utrechtse wijk Hoograven is vanmiddag een oudere man gewond geraakt toen hij werd aangereden door een vrachtwagen.
De truck kwam vanaf 't Goylaan en wilde rechtsaf de Constant Erzijestraat in rijden. Bij de oversteekplaats voor voetgangers en fietsers ging het mis. De oudere man wilde volgens getuigen samen met een oudere vrouw oversteken, maar de vrachtwagen zag hen over het hoofd.
De man werd aangereden en kwam op de grond terecht. De vrouw werd niet geraakt. De man had in ieder geval een hoofdwond en is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet ter plaatse onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding. Het verkeer loopt als gevolg van het ongeluk vast.
De kruising waar het ongeluk gebeurde is volgens criticasters onveilig. Daarnaast ligt 't Goylaan al tijden onder de loep vanwege de vele files die er staan.
In 2016 is de weg omgetoverd tot 'stadsboulevard' als onderdeel van het plan om het autoverkeer in de binnenstad van Utrecht te ontmoedigen. Zo werd de vierbaansweg teruggebracht naar twee banen en werd een groenstrook in het midden aangelegd. Met die maatregelen wilde de gemeente de buurt leefbaarder maken en het autoverkeer in de stad terugdringen. Het plan stuitte op veel kritiek van de oppositie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.