RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Noodkreet vakbond: "Schrap verhuizing marinierskazerne"

DOORN -

De militaire vakbond AFMP roept minister van Defensie Ank Bijleveld op om de verplaatsing van de marinierskazerne in Doorn niet door te laten gaan.

Door de voorgenomen verhuizing naar Vlissingen is er sprake van een leegloop bij het korps. Volgens de Koninklijke Marine zijn in het eerste kwartaal van dit jaar al 73 mariniers gestopt. Zij vrezen dat hun partners in Vlissingen geen werk kunnen vinden en dat ze een koophuis in Zeeland nooit meer kunnen verkopen. Ook zouden er op de nieuwe locatie te weinig schietbanen zijn en kan er wegens geluidsoverlast maar beperkt worden geoefend.

"Bij ons is de bezorgheid geuit dat de leegloop groter is dan ooit tevoren", zegt Arjen Rozendal van de AFMP. De verhuizing naar Zeeland noemen de mariniers de doodsteek voor het korps. "Dat zijn hun letterlijke woorden", aldus Rozendal.

Volgens de vakbond is gisteren naar alle mariniers op de kazerne in Doorn een mail gestuurd met een enquête om de verhuisbereidheid te peilen. "Wat wij horen is dat mariniers zeggen: waarom kom je nu nog met een enquête? Had dat gedaan voordat er een besluit was genomen", zegt Rozendal.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -