Laatste voorbereidingen verkiezingen: campagne voeren en stemhokjes bouwen

STICHTSE VECHT - Het CDA in Amersfoort probeerde het vanochtend al met krentenbollen: zwevende kiezers overtuigen om op hen te stemmen. Ook op de laatste dag voor de gemeenteraadsverkiezingen werd er overal nog fanatiek campagne gevoerd.
Op Utrecht Centraal stonden meerdere partijen flyers uit te delen. "We weten dat ongeveer vijftig procent van de mensen pas in de laatste dagen hun stem bepalen, dus het is heel belangrijk om nog campagne te voeren", aldus Hester Assen, kandidaat-raadslid bij de PvdA. "Hier hebben veel mensen natuurlijk haast, maar ze willen denk ik toch de informatie nog wel."
Daar is niet iedereen het mee eens, want veel reizigers hebben toch al wel een voorkeur in hun hoofd. "Misschien als ze er een goed verhaal bij houden", vertelt een vrouw. "Maar mijn stem staat eigenlijk wel vast, dus ze kunnen me denk ik niet meer overtuigen."

STEMHOKJES

Om morgen met dat rode potlood te kunnen kleuren, zijn er ook op andere vlakken allerlei voorbereidingen begonnen. Zo moeten er in Utrecht 153 stemhokjes klaar staan. Piet de Jong werkt samen met zijn ploeg flink door om de Uithof te voorzien van de benodigdheden. "De hokjes moeten goed staan, maar ook de tafels voor de kiescommissie. Zij kunnen dan morgenochtend gelijk hun spulletjes neerzetten."

De laatste voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen worden getroffen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.