Verkiezingsrel in Nieuwegeinse politiek: "Dit is smaad"

NIEUWEGEIN - Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen hebben kandidaat-raadsleden het met elkaar aan de stok in Nieuwegein. Aanleiding is een flyer die de lokale partij Núwegein door sommige brievenbussen heeft gegooid.
Daarin uit Haseena Bakhtali, die momenteel namens Núwegein in de gemeenteraad zit, stevige kritiek op PvdA-wethouder Hans Adriani die "illegaal, stiekem en voor vriendenprijsjes" kostbare grond verkocht zou hebben. ChristenUnie-lijsttrekker Martin Monrooij wordt onder meer beschuldigd van declaratiefraude.

VOLSTREKT ONWAAR

Monrooij is boos over de flyer. "De beschuldigingen zijn volstrekt onwaar. Volgens mevrouw Bakhtali ben ik de grootste crimineel van Nieuwegein. Ze leeft in een fantasiewereld." De ChristenUnie-politicus overweegt juridische stappen. "Dit is smaad."

BIZARRE BESCHULDIGING

Hans Adriani is momenteel wethouder én lijsttrekker van de PvdA. Hij benadrukt dat de gemeenteraad zich al heeft uitgesproken over zijn vermeende frauduleuze handelen. "32 van de 33 raadsleden vonden dat toen een bizarre beschuldiging."
Op de flyer van Bakhtali wil hij verder niet inhoudelijk reageren. "We zijn vooral met onze eigen campagne bezig. Als de verkiezingen voorbij zijn ga ik eens kijken wat iedereen over mij geschreven heeft."

REACTIE BAKHTALI

Bakhtali laat aan RTV Utrecht weten dat de beschuldigingen niet zomaar uit de lucht zijn gegrepen. "Het is strafbaar om te zeggen dat iemand fraude heeft gepleegd terwijl die dat niet heeft gedaan. Ik heb er bewijs voor."
De verkiezingen staan morgen op het programma. Bij de vorige gang naar de stembus haalde Núwegein één zetel in de Nieuwegeinse gemeenteraad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.