Biltse wethouder krijgt halfuur voor verkiezingsdag motie van wantrouwen aan z'n broek

DE BILT - De dag van de gemeenteraadsverkiezingen was al bijna aangebroken toen wethouder Ebbe Rost van Tonningen uit De Bilt nog een motie van wantrouwen te verwerken kreeg. De PvdA zegde het vertrouwen in hem op tijdens het debat over nieuw te bouwen zwembad Brandenburg, maar uiteindelijk mocht de wethouder blijven zitten.
Het zwembad houdt de gemoederen in De Bilt flink bezig. De gemeenteraad heeft jaren geleden voor een klein bad gestemd. Nu de verkiezingen eraan komen willen veel partijen toch meer ruimte voor onder meer waterpolo en begeleid zwemmen met kinderen en gehandicapten.
Burgemeester Sjoerd Potters gaf de raadsleden tot uiterlijk 23.30 om te debatteren over het onderwerp. Om 23.28 was wethouder Rost van Tonningen klaar met het verdedigen van de plannen en één minuut voor sluiting van de vergadering zegde de PvdA het vertrouwen op in de wethouder.
Pvda'er Krischan Hagedoorn: "Deze motie van wantrouwen is genoegdoening voor de gebruikers en onze inwoners. Ik ben blij dat hij zo sterk gesteund werd." In totaal stemden elf raadsleden voor en vijftien tegen.
Wethouder Ebbe Rost van Tonningen ziet het zelf anders. "Dit was een verkiezingsstunt. Save the last dance for me." En ook Dolf Smolenaers van D66 maakt zich kwaad: "De grote meerderheid van de raad sprak er schande van dat de PvdA deze motie durfde in te dienen, zelfs de burgemeester zei dat in nauwelijks verhulde termen."
Feit blijft dat de Biltse raad tot het laatste moment vergaderde over wat de gemeente bezighoudt. Je kan dus niet zeggen dat de volksvertegenwoordigers niet hard genoeg werken voor de raadsvergoeding.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.