ChristenUnie grootste in Renswoude, CDA verliest fors

RENSWOUDE - In Renswoude is de ChristenUnie de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen. De partij stijgt volgens de eerste uitslag van één naar vier zetels in de gemeenteraad.
ChristenUnie profiteert ten koste van de SGP en het CDA. De VVD, SGP en Dorpsbelangen komen alle drie uit op twee zetels. Het CDA verliest fors en gaat van drie naar één zetel.
Lijsttrekker Marieke Teunissen-Willemsen (VVD): "Het is een teken dat we de tweede partij zijn geworden, daar ben ik ontzettend blij mee. De burgemeester noemde de verkiezingsuitslag een aardverschuiving, dat kan ik beamen."
De verkiezingsstrijd in Renswoude was er ook één tussen vader en zoon: Sander van 't Foort is lijsttrekker van de ChristenUnie, terwijl zijn vader Leen fors verloor met het CDA. "Ik heb het met 'm te doen", zegt zoon Sander (CU) over zijn vader Leen (CDA). Opvallend verder is dat de VVD in Renswoude lijkt te hebben gewonnen met drie stemmen verschil van Dorpsbelangen.

HOGE OPKOMST

In de gemeente kwam 74,4 procent van de stemgerechtigden stemmen. Vorige keer was dat 72,1 procent. Burgemeester Petra Dornenbal-van der Vlist is blij met de opkomst: "Veel mensen hebben gestemd en we hebben een enorm mooie opkomst. Er is gestemd voor een partij die heel actief is geweest."
Renswoude is traditioneel de eerste gemeente in de provincie Utrecht met een verkiezingsuitslag. De gemeente had maar drie stembureaus.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.