RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rechter verbiedt vergassen van ganzen in provincie

UTRECHT -

De provincie Utrecht mag niet doorgaan met het vergassen van drie soorten ganzen. Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald in een zaak die was aangespannen door de Faunabescherming.

De Faunabescherming voerde aan dat het een extreme bestrijdingsmethode is, waarvan de noodzaak onvoldoende was onderbouwd. Volgens de organisatie is er geen bewijs dat het vergassen van jaarlijks duizenden ganzen de populatie in de provincie kan verkleinen en ook niet dat door boeren geclaimde landbouwschade daardoor sterk afneemt.

Het gaat om Grauwe ganzen, de Canadese ganzen en verwilderde gedomesticeerde ganzen. De Faunabescherming verwacht dat de uitspraak van de rechtbank in Utrecht gevolgen zal hebben voor andere provincies.

De Raad van State tikte de provincie Utrecht al eerder op de vingers vanwege de manier waarop ganzen worden bestreden. De provincie had voor de zomermaanden van dit jaar toch weer toestemming geven om de dieren te vergassen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -