RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

35 extra sociale huurwoningen Oog in Al

UTRECHT - In de Utrechtse wijk Oog in Al worden aan de Johan Wagenaarkade drie blokken duplexwoningen (tijdelijk gesplitste eengezinswoningen) gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De huidige twintig sociale huurwoningen aan het Amsterdam-Rijnkanaal maken plaats voor ongeveer 55 nieuwe sociale huurwoningen. Het is een project van Mitros

Er komen driekamerappartementen van ongeveer 70 vierkante meter en tweekamerappartementen van circa 60 vierkante meter. Het is de bedoeling dat er veel groen komt rond de nieuwe woningen. De huidige straat voor de bouwblokken komt te vervallen.

Het plan sluit aan op de recreatieve route die langs de Johan Wagenaarkade komt. De drie te slopen bouwblokken zijn onderdeel van De Halve Maan, dat is aangemerkt als wederopbouwgebied van nationaal belang.

Het woningbouwplan zal verder worden uitgewerkt nu de gemeente het zogenoemde startdocument heeft vastgesteld. De huidige huurders en de buurt worden hierbij betrokken. Er komt een klankbordgroep met bewoners, omwonenden en een afvaardiging van de nabijgelegen Mattheuskerk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht