Margreet in Overvecht: Als je buurt ook je werkplek is

UTRECHT - Overvecht is als het om sociale initiatieven gaat de wijk van de onbegrensde mogelijkheden, zoveel is Margreet wel duidelijk geworden sinds ze in de wijk is. Van buurttuinen tot gezamenlijke huiskamers, van sportclubs en taallessen tot buitenschoolse activiteiten: Alles kan. Kritiek vanuit de wijk is nog wel eens dat al die mooie initiatieven bedacht worden door mensen die de wijk eigenlijk helemaal niet goed kennen. Dat geldt dan in elk geval niet voor het initiatief van Simon de Wilde!
Simon kocht net zijn eerste huis in de wijk. Hiervoor woonde hij in een flat vlak om de hoek en zijn vriendin en hij peinsde er niet over de wijk te verlaten. Hij kent Overvecht als zijn broekzak door de vele wandelingen die hij er maakte. Tijdens één van die wandelingen bedacht hij het 'Overvecht Kwartet'. Een ouderwets kwartet met mooie, belangrijke of kenmerkende plekken. Een kwartet dat Overvechters de wijk beter moet laten kennen en dat vooral tróts maakt.
Het kwartet is een mooie opening om met kinderen uit de wijk te praten. Margreet schuift aan bij de kinderen van de Brede School Overvecht: allemaal slimme kinderen die het ver zullen schoppen, maar wel een extraatje nodig hebben als het gaat om taal. Wat ze willen worden? Voetballer, dokter, advocaat, ingenieur. Juf Renate vertelt dat dit rijtje ook echt wel tot de mogelijkheden behoort: "Dit zijn kinderen met heel veel in hun mars. Ze zijn vreselijk gemotiveerd, je moet je voorstellen dat ze ná hun normale schooldag nog drie uur extra les krijgen om beter te worden in taal. Ik ben ook juf geweest op een normale basisschool, maar zo hard heb ik kinderen nog niet vaak zien werken."
Wat ze van het kwartet vinden? "Er staan heel veel plekken in die ik ken!" aldus Nickey. En of het kwartet haar ook trots maakt? "Ik wist niet dat er zoveel belangrijke gebouwen waren!"

Margreet in Overvecht: Als je buurt ook je werkplek is

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.