RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zaak Anne Faber weer voor de rechter

UTRECHT/DEN DOLDER -

De rechtbank in Utrecht behandelt vandaag de tweede niet-inhoudelijke zitting tegen Michael P., de man die ervan wordt verdacht Anne Faber uit Utrecht te hebben ontvoerd, verkracht en vermoord.

Tijdens deze zitting wordt onder meer de voortgang van het onderzoek besproken. In januari tijdens de vorige zitting werd al duidelijk dat P. zijn daden heeft bekend. P. was toen niet aanwezig en zijn advocaat heeft laten weten dat hij er ook vrijdag niet zal zijn. Waarschijnlijk is hij er wel tijdens de inhoudelijke behandeling in juni.


VERMISSING

Anne Faber verdween eind september na een fietstocht. Het lichaam van de 25-jarige Utrechtse werd na een vermissing van bijna twee weken op 12 oktober vorig jaar in een natuurgebied in Zeewolde gevonden.

P. zat op dat moment vast in een kliniek in Den Dolder voor verschillende zeden- en geweldsdelicten in 2010. Omdat hij aan het einde van zijn straf zat, mocht hij onder voorwaarden naar buiten.

De verdachte kwam in beeld nadat de jas van Anne werd aangetroffen tijdens een georganiseerde zoektocht in de omgeving waar ze verdween. Er bleek een DNA-spoor op de jas te zitten, dat leidde naar Michael P. Later werden ook bloedsporen in de auto gevonden die P. tot zijn beschikking had.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -