Drietal betrapt in Benschop tijdens oplichting met valse bank-app

BENSCHOP - In Benschop hebben drie mannen tevergeefs geprobeerd iemand op te lichten met een valse betaal-app. Dat meldt de politie.
Het incident gebeurde donderdag. Het drietal wilde spullen kopen en gebruikte de valse bank-app om zo de suggestie te wekken dat er een betaling was gedaan. Maar een van de daders werd herkend door een familielid van het potentiële slachtoffer. Het familielid was namelijk een week eerder ook al opgelicht via dezelfde truc.
De politie werd gealarmeerd en de mannen konden direct worden aangehouden, schrijft de politie. De zaak is overgedragen aan de recherche voor verder onderzoek.

WERKING

Met behulp van de valse bank-app kunnen kwaadwillenden de suggestie wekken dat zij geld overmaken. De verkoper ziet dat er geld is overgemaakt, de koper neemt vervolgens de gekochte spullen mee. Pas daarna ontdekt de verkopende partij dat het geld helemaal niet is overgemaakt.
Volgens de politie zijn er afgelopen tijd meerdere mensen in de regio slachtoffer geworden van deze truc. Daarom luidt het advies om pas tot verkoop over te gaan als het geld daadwerkelijk op een bankrekening staat, of om iemand te laten betalen met contant geld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.