CDA Amersfoort heeft één stem te weinig voor extra zetel en wil hertelling

AMERSFOORT - Het CDA in Amersfoort wil dat alle uitgebrachte stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen opnieuw worden geteld. De partij heeft één stem te weinig voor een extra zetel, die nu in handen van D66 valt.
"Het blijft mensenwerk", zegt kandidaat-raadslid Ben van Koningsveld. "Er zijn 24 formulieren verdwenen en een aantal uitgebrachte stemmen is ongeldig verklaard. Is dat wel goed ingeschat?"
Het verzoek tot een hertelling werd vanochtend gedaan, kort voordat burgemeester Bolsius de exacte uitslag wilde bekendmaken. Het centraal stembureau buigt zich nu over het verzoek. Om 15.00 uur komt mogelijk uitsluitsel.
Eerder leken er vier partijen te zijn met zes zetels: D66, VVD, GroenLinks en CDA. Alle vier de partijen kregen er een restzetel bij. Maar nu alle stemmen geteld zijn blijkt D66 een extra restzetel te krijgen ten koste van het CDA. Van Koningsveld heeft vertrouwen dat er een hertelling komt. Hij denkt dat de meeste raadsleden er voorstander van zijn.
Het zijn vooral spannende tijden voor Alex Engbers, hij staat zesde op de lijst van het CDA en ziet zijn zetel mogelijk in rook opgaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.