RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Traditie van ballonnen oplaten met Koningsdag op losse schroeven

PROVINCIE UTRECHT -

Is het oplaten van ballonnen tijdens Koningsdag nog wel van deze tijd? De traditie is mogelijk slecht voor het milieu. Daarom overweegt de Bond van Oranjeverenigingen (KBOV) ermee te stoppen.

Morgen is de ledenvergadering en dan krijgen voor- en tegenstanders van de ballonnen de kans om de Oranjeverenigingen te overtuigen. "Het is een mooie wedstrijdtraditie voor kinderen", zegt KBOV-voorzitter Pieter Verhoeve. "Wie komt het verst met zijn of haar ballon? Anderzijds heeft zijn vereniging ook oog voor de maatschappelijke ontwikkeling dat we allemaal moeten werken aan een duurzame toekomst."

Stichting De Noordzee, die zich inzet voor bescherming en duurzaam gebruik van de Noordzee, is fel tegenstander van het oplaten van ballonnen. Maar branchevereniging De Groene Ballon zegt het een feestje kan blijven als er honderd procent biologisch afbreekbare ballonnen worden gebruikt.

Na de ledenvergadering, die morgen in Woudenberg is, nemen de Oranje-liefhebbers een besluit over de kwestie en gaan ze hun achterban adviseren.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -