Opvallend: lijsttrekker DENK Veenendaal voorbijgestreefd door collega met voorkeursstemmen

VEENENDAAL - Een opvallende ontwikkeling bij DENK in Veenendaal: niet lijsttrekker Gökhan Çoban, maar nummer 4 op de lijst Yasin Makineli heeft de meeste stemmen gekregen. Het lijkt er dus op dat partijleider Çoban niet in de gemeenteraad komt.
DENK haalde namelijk één zetel bij de verkiezingen woensdag. Çoban koestert geen wrok nu blijkt dat iemand die lager op de lijst staat meer stemmen heeft. "Ik heb hem gefeliciteerd met zijn overwinning, daar mag hij echt trots op zijn. Hij was ook campagneleider, dus hij weet als geen ander hoe hij campagne moet voeren."
Of nummer 4 Makineli zijn voorkeurszetel accepteert, wordt later vandaag bekend. Hij haalde 292 stemmen, lijsttrekker Çoban kreeg 126 stemmen.

PARTIJBELANG BOVEN EIGENBELANG

Çoban zegt tegen RTV Utrecht dat hij niet voor eigenbelang maar voor partijbelang gaat. "Ik heb alle kandidaten zo maximaal mogelijk geholpen en gefaciliteerd. Met campagnes online en op papier met kaartjes en flyers. Met het idee om zoveel mogelijk zichtbaar te zijn, dat is Yasin goed gelukt."

MEER ZETELS

Toch had Çoban gehoopt dat zijn partij meer stemmen zou halen, hij rekende op minimaal twee zetels. "Maar goed, de kiezer heeft altijd gelijk. Daar moeten we het mee doen." DENK deed ook mee in Utrecht en Amersfoort, daar haalde de partij respectievelijk twee en één zetel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.