Amersfoort telt stemmen opnieuw, dinsdag definitieve uitslag

AMERSFOORT - Amersfoort telt de stemmen die bij de gemeenteraadsverkiezingen zijn uitgebracht opnieuw. Het CDA had om een hertelling gevraagd. De kiesraad heeft geen onregelmatigheden vastgesteld, maar burgemeester Lucas Bolsius constateert dat bij het verdelen van de restzetels het verschil wel erg klein is. Daarom worden de stemformulieren maandag opnieuw bekeken. De definitieve uitslag volgt dinsdag.
De voorlopige uitslag gaf aan dat de christendemocraten één stem te weinig hadden gekregen om een restzetel in de wacht te slepen. Volgens de voorlopige uitslag zou D66 de grootste partij in Amersfoort worden met zeven zetels. Het CDA zou op 5 zetels uitkomen.
Eerder leken er nog vier partijen te zijn met zes zetels: D66, VVD, GroenLinks en CDA. Alle vier de partijen kregen er een restzetel bij. Nu alle stemmen geteld zijn blijkt D66 een extra restzetel te krijgen ten koste van het CDA. Bij het CDA staat Alex Engbers op de zesde plaats.
De hertelling wordt maandag vanaf 10.00 uur gehouden in sporthal Juliana van Stolberg. Burgerzaken van de gemeente Amersfoort is maandagmorgen alleen open voor aangiften van geboorten en overlijden, omdat veel medewerkers worden ingezet om de stemmen opnieuw te tellen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.