RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

D66 helpt GroenLinks niet aan linkse coalitie in Utrecht

UTRECHT -

D66 in de gemeente Utrecht is niet van plan aan te schuiven bij een college dat louter uit linkse partijen bestaat. Dat zegt partijleider Klaas Verschuure van D66 vandaag, na afloop van het duidingsdebat.

De Utrechtse partijen die afgelopen woensdag zetels veroverden, kwamen voor dat debat vanmiddag in de Utrechtse raadszaal bij elkaar. Bij dit duidingsdebat bleek dat nagenoeg elke partij bereid is om deel te nemen aan een nieuwe coalitie. Dat geldt ook voor partijen als de PvdA en de SP, die fors verloren.

Die opstelling maakt de weg vrij voor een coalitie 'over links', en dat is de grote voorkeur van GroenLinks. Maar Klaas Verschuure van D66 ziet dat op voorhand niet zitten. Hij heeft liever een coalitie door het midden, met de VVD er bij.

Morgen ontvangt Heleen de Boer van GroenLinks alle collega's van andere partijen. Na deze verkenning zal ze een keuze moeten maken, met wie ze het liefst verder praat.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -