Amersfoortse scholieren steken mishandelde agenten hart onder de riem

De hoofdagent nam de kaarten in ontvangst.
De hoofdagent nam de kaarten in ontvangst. © Facebook Politie Amersfoort
AMERSFOORT - Leerlingen van de Amersfoortse Guido-school hebben de politie vanmiddag honderden zelfgemaakte kaarten overhandigd. Dit deden ze om de agenten een hart onder de riem te steken na een heftig geweldsincident twee weken geleden. Toen raakte een agente zwaargewond nadat iemand haar probeerde te wurgen.
De scholieren uit de eerste en tweede klas staken tijdens techniekles hun handen uit de mouwen. Samen maakten ze honderden kaarten met een persoonlijke boodschap. Het doel was alle agenten in Amersfoort hoop te geven.

WOEDE

De leerlingen waren heel verontwaardigd toen ze hoorden over het geweldsincident, maar hun docent wilde niet blijven hangen in de woede. "We moeten daar een positieve actie tegenover zetten", legt techniekdocent Rutger Bos uit. "Zo kwam ik op het idee van de kaartenactie."
Ameena (15) en Suus (13) hebben zich extra ingezet voor het project. "We vinden het leuk om het goede voorbeeld te geven", vertelt Ameena. "Wat er is gebeurd kan echt niet." De twee meiden willen graag aan de agenten laten weten dat niet iedereen zo is. "We willen hen goede moed geven om hun werk te blijven doen. Want dat is heel belangrijk."

STEUN

De politie nam de kaarten op het bureau in Amersfoort in ontvangst. Hoofdinspecteur Kees van den Berg is heel blij met het gebaar. "Het is een mooie reactie, waarbij kinderen bewust bezig zijn geweest om ons te steunen. En dat is prachtig."
Sinds het incident heeft de politie veel positieve reacties gekregen. "Het heeft veel teweeg gebracht", legt hoofdinspecteur Van den Berg uit. "Maar vooral de reacties doen veel met ons."

RUST

De politie heeft na de overhandiging met het team nagepraat over de vechtpartij van twee weken terug. "Ik ga de kaarten natuurlijk uitdelen", vertelt Van den Berg. De agente die bij het incident zwaargewond raakte was niet aanwezig. Zij zit nog ziek thuis. "Ze moet absolute rust houden en dat zal nog wel een aantal weken duren", schat Van den Berg.
De rest van de betrokken agenten is direct de volgende dag weer aan het werk gegaan. De politie heeft na de vechtpartij zes jongeren uit Bunschoten aangehouden. Een van hen wordt verdacht van poging tot doodslag op de agente.

Scholieren steunen politie na geweldsincident Amersfoort.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.