Snowboarder Lisa Bunschoten bij koning en koningin op bordes

UTRECHT/WOERDEN - De 27 olympische en paralympische medaillewinnaars zijn vanmiddag op Paleis Noordeinde ontvangen door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Vooraf werden alle sporters en coaches gehuldigd in de Grote Kerk van Den Haag in een uitzending die live op tv te zien was. Onder hen waren paralympisch snowboarder Lisa Bunschoten en skiër Anna Jochemsen uit Utrecht. Ook Esther Vergeer uit Woerden, chef de Mission van de Paralympische Spelen, was erbij.
Lisa Bunschoten won vorige week in Zuid-Korea zilver op de Snowboard Cross en brons op de Banked Slalom. In beide finales haalde landgenoot Bibian Mentel goud. Jochemsen wist op de Paralympics geen podiumplaats te bemachtigen.
De schaatssters Carlijn Achtereekte en Esmee Visser, schaatser Kjeld Nuis, shorttrackster Suzanne Schulting en zitskiër Jeroen Kampschreur zijn voor hun gouden medailles benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Sven Kramer, Ireen Wüst, Jorien ter Mors en Bibian Mentel werden ook kampioen op de winterspelen, maar zijn al eerder geridderd. Zij kregen een bronzen beeldje.
Op het bordes van Paleis Noordeinde werd na afloop van de ontvangst een traditionele groepsfoto gemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.