Familie Anne Faber: nieuwe feiten gruwelijk en pijnlijk

UTRECHT - "Alles wat we vandaag weer hebben gehoord is gruwelijk. Alle details zijn pijnlijk." Dat zegt de familie van Anne Faber over de nieuwe feiten die vandaag naar buiten kwamen over de dood van de Utrechtse.
In de rechtbank in Utrecht was vandaag een zogenoemde pro-formazitting, waarbij gesproken werd over de stand van zaken van het proces tegen verdachte Michael P. Onderdeel daarvan is ook de tenlastelegging, waarin het Openbaar Ministerie exact beschrijft waar iemand van wordt verdacht.

CONFRONTEREND

De details zijn confronterend, vooral voor de familie. Zo werd bekend dat Anne Faber meerdere keren is verkracht en dat ze met een mes om het leven is gebracht.
"Gelukkig worden we vooraf op de hoogte gebracht door het OM. Dus als familie horen we geen nieuwe feiten", zegt oom Hans Faber. "Maar het blijft bijzonder pijnlijk om dit allemaal te horen."

IMMENS VERDRIET

Een aantal familieleden was vandaag ook aanwezig in de rechtbank om de zaak te volgen. "De familie heeft het nog steeds moeilijk", zei Hans Faber. "Het verdriet is immens en Anne wordt nog elke dag gemist."
De vriend van Anne was vandaag niet aanwezig. Via zijn advocaat liet hij weten dat de hele rechtsgang en de aanhoudende aandacht voor de zaak hem heel zwaar vallen. "Zeker omdat hij telkens geconfronteerd wordt met de gruwelijke wijze waarop Anne om het leven is gebracht."

PIETER BAAN CENTRUM

Naast de details over de avond waarop Anne Faber om het leven werd gebracht, werd tijdens de pro-formazitting van vandaag ook bekend dat Michael P. zich tijdens zijn observatie in het Pieter Baan Centrum schuldig heeft gemaakt aan een geweldsmisdrijf.
Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd, of er iemand gewond is geraakt en wat de aanleiding was. Alleen dat het ergens in de afgelopen maanden is gebeurd. De kliniek heeft aangifte gedaan en het onderzoek tijdelijk stopgezet. Maandag gaat de verdachte opnieuw voor twee weken naar het centrum.
Het nieuwe incident waar P. zich volgens het OM schuldig aan heeft gemaakt wordt meegenomen in de strafzaak tegen hem. Verwacht wordt dat de zaak op 11 en 12 juni behandeld kan worden. Mochten onderzoeken niet op tijd klaar zijn, dan wordt half mei een nieuwe datum voor de inhoudelijke behandeling bepaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.