RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

BPA: asbestrapport stadhuis Amersfoort bewust achtergehouden tot verkiezingen

AMERSFOORT -

Burger Partij Amersfoort is boos dat een rapport over uitstel van de renovatie van het stadshuis van Amersfoort op de dag van de verkiezingen naar buiten is gebracht door de gemeente. Volgens BPA was het rapport al zes dagen eerder beschikbaar maar is het bewust stilgehouden. "Wij voelen ons behoorlijk belazerd", zegt Hans van Wegen van de partij.

Onlangs bleek uit nieuw onderzoek dat er veel meer asbest in het stadhuis zit dan gedacht. De gemeente heeft daarop besloten de renovatie voorlopig uit te stellen. Het rapport met deze informatie kwam op 15 maart bij de gemeente binnen. Op 21 maart, de dag van de verkiezingen, ging er een raadsinformatiebrief naar alle raadsleden.


ONDER DE PET

Van Wegen: "Dit soort informatie moet zo spoedig mogelijk naar de gemeenteraad. We hebben allemaal internet, het is een digitaal rapport. Als het op 15 maart verschijnt, moeten wij het nog dezelfde dag in onze mail krijgen".

Hij denkt dat de gemeente bewust heeft gewacht met het naar buiten brengen. "Rond de verkiezingstijd is het natuurlijk dodelijk voor de gemeente als een partij, en met name BPA, in het gelijk wordt gesteld. Want het had ons wel eens een enorme verkiezingswinst kunnen opleveren." BPA is altijd fel tegenstander geweest van de renovatieplannen voor het stadhuis en waarschuwde eerder al voor hoge kosten vanwege eventuele asbest in het pand.


VAN GEEN KWAAD BEWUST

Dat het rapport bewust onder de pet is gehouden, wordt tegengesproken door de gemeente. VVD-wethouder Hans Buijtelaar zegt zich van geen kwaad bewust te zijn.

"Wij hebben het rapport op 15 maart ontvangen. Daarna is het besproken en is woensdag de brief naar de raadsleden gegaan en online gezet", aldus Buijtelaar.

Nu de renovatie voorlopig is uitgesteld, zal de kwestie de verantwoordelijkheid worden van een nieuw te vormen college. Van Wegen hoopt dat dan van uitstel afstel komt. Hij strijdt al jaren voor een ander plan, waarbij gekozen wordt voor nieuwbouw in plaats van het opknappen van het bestaande gebouw.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -