RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eerste week nieuwe Uithoflijn-gedeputeerde: "We moeten voort!"

1/2
PROVINCIE UTRECHT -

Kersverse Uithoflijn-gedeputeerde Dennis Straat heeft in zijn eerste officiŽle werkweek meteen de bestuurlijke kou uit de lucht willen halen. De bestuurder heeft de afgelopen dagen veel flitsbezoeken gedaan om verkeerswethouders uit de hele provincie te ontmoeten.

"Ik ben op mijn tweede dag meteen de provincie ingegaan om kennis te maken", zegt Straat in UVandaag. Zo stond er woensdag een gesprek met de Utrechtse wethouder Van Hooijdonk op het programma.

Uit openbaar gemaakte stukken bleek telkens weer dat de gemeente en de provincie tijdens het project de afgelopen jaren elkaars bloed konden drinken. "We moeten nu weer bouwen aan de relatie en het vertrouwen met elkaar", aldus Straat. "En dat gaat volgens mij echt wel lukken."


ERG GESPANNEN

Ook is de relatie tussen andere gemeenten en de provincie erg gespannen. Om het vertragingsbudget van de Uithoflijn op te vangen, doet de provincie aanspraak op de zogenoemde BRU-gelden. Dat is een geldpotje van een samenwerkingsverband van verschillende gemeenten. Die gemeenten waren daar niet blij mee, want zij wilden het geld gebruik voor bijvoorbeeld de aanleg van fietspaden.

Gedeputeerde Straat zegt nu dat er gezocht wordt naar een oplossing. Zo zou er bijvoorbeeld nog steeds geld uit het 'realisatieplan fiets' gehaald kunnen worden om de plannen van de gemeenten alsnog uit te voeren. Achter dit beleid wil Straat vaart zetten om gemeenten gerust te stellen. "Als we het voor elkaar kunnen krijgen, dan lukt dat nog steeds."

De gedeputeerde heeft in zijn gesprekken geen stevige woordenwisselingen gehad. "Daar heb ik persoonlijk niets van gemerkt. Ik kom van buiten dus ik ben niet belast met een deel van de discussie."


DEADLINE

Straat gaat er vanuit dat de tram in 2019 gaat rijden. "En dat gaat gehaald worden", verzekert hij. Bekijk alle ontwikkelingen rondom de Uithoflijn op onze tijdlijn.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -