Eemdijk overleeft slotoffensief en kroont zich tot koploper

EEMDIJK - Eemdijk mag zich na vandaag voor tenminste één week koploper van de hoofdklasse B noemen. De ploeg van trainer Patrick Loenen won een spannende wedstrijd met 4-3 van CSV Apeldoorn. Doordat koploper Genemuiden verloor, passeert Eemdijk hen op de ranglijst en is het zelf de nieuwe lijstaanvoerder.
In de openingsfase kreeg Mauro Franken een goede kans om Eemdijk op voorsprong te zetten, maar het eerste doelpunt viel in het andere doel, toen Steven van Es raak kon schieten namens CSV Apeldoorn. Na iets meer dan een half uur spelen stelde Eemdijk orde op zaken en kwam het langs zij via Jasper Bolland. Niet veel later was het opnieuw raak. Franken bleef dit keer wel koel oog in oog met de Apeldoornse doelman en bracht Eemdijk zo op voorsprong.
Na rust leek Maikel de Harder het duel te beslissen, door de 3-1 op zijn naam te zetten en de marge zo te vergroten naar twee. Niets was echter minder waar, want de gasten uit Apeldoorn begonnen aan een hevig slotoffensief. Dat offensief werd ingeleid door de tweede treffer van Van Es, die vanaf de penaltystip raak wist te schieten. Eemdijk-doelman Gerben Ruizendaal moest een aantal keer ingrijpen om het gevaar in zijn doelgebied te keren. Drie minuten leek De Harder het definitieve slot in de wedstrijd te gooien, door een voorzet tot doelpunt te promoveren. In de blessuretijd deed Joost Krijns nog iets terug namens CSV Apeldoorn, maar zijn treffer bracht de overwinning van Eemdijk niet meer in gevaar.
21' [0-1] Steven van Es
36' [1-1] Jasper Bolland
38' [2-1] Maoro Franken
54' [3-1] Maikel de Harder
62' [3-2] Steven van Es
87' [4-2] Maikel de Harder
90' [4-3] Joost Krijns
Eemdijk heeft na 23 wedstrijden 43 punten en klimt na het puntverlies van Genemuiden naar de eerste plaats. Volgende week nemen beide ploegen het tegen elkaar op.
Voor alle uitslagen uit de hoofdklasse kunt u terecht op RTVUtrecht.nl/uitslagen.

Eemdijk-doelman Gerben Ruizendaal: "Het is nog een lange weg"
Eemdijk-speler Maikel de Harder: "We maakten het onszelf nog onnodig lastig"