RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Twee ongelukken op één dag in bak van Amelisweerd A27

1/5
UTRECHT - De A27 bij Utrecht was gisteren de hele dag het toneel van ongelukken. 's Middags was er een ernstig aanrijding waarbij een auto over de kop sloeg. Toen het donker werd, ging het weer mis: twee bestuurders botsten op bijna dezelfde plek van de snelweg op elkaar. De ongelukken gebeurden allebei in de bak van Amelisweerd: een betonnen bak waar de snelweg doorheen loopt.

Het tweede ongeluk leek in eerste instantie minder ernstig dan de eerste crash. De twee auto's kwamen aan de zijkant van de weg tot stilstand. Wel werden alle rijstroken op n na afgesloten, zodat de hulpdiensten hun werk konden doen. Of er iemand gewond is geraakt, is nog niet bekend.

's Middags ging het ook al mis in de bak van Amelisweerd. Bij dat ongeluk waren drie auto's betrokken. En sloeg over de kop waardoor n persoon gewond raakte. Vanwege die aanrijding waren meerdere rijstroken gedurende de dag afgesloten. Die rijstroken waren pas een paar uur open toen het in de avonduren weer mis ging.

In de bak van Amelisweerd gebeuren vaker ongelukken, met name op het stuk richting Amersfoort/Hilversum. Dat komt omdat hier veel verkeer van baan wisselt: verkeer van de A12 moet invoegen, terwijl automobilisten ook nog eens van baan moeten wisselen afhankelijk van of ze richting Amersfoort of Hilversum willen. Al die verkeersbewegingen leiden vaak tot brokken. Daarom wil Rijkswaterstaat dit stuk snelweg de komende jaren verbreden. De Utrechtse gemeenteraad wil dit echter niet omdat er dan in Amelisweerd bos moet worden gekapt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -