RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoort telt vandaag stemmen opnieuw

1/2
AMERSFOORT -

In Amersfoort worden de uitgebrachte stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen vandaag opnieuw geteld. Het CDA had gevraagd om een hertelling.

Volgens het Centraal Stembureau zijn er geen ernstige onrechtmatigheden gevonden, maar wordt er opnieuw geteld omdat het verschil in stemmen zeer klein is. Door opnieuw te tellen wordt een extra controle gedaan.

De toekenning van een restzetel hangt in Amersfoort af van 1 tot 5 stemmen. De uitslag gaf aan dat het CDA één stem te weinig had gekregen om een restzetel in de wacht te slepen.

Ambtenaren van de gemeente Amersfoort zijn om 10.00 uur begonnen met de hertelling. De afdeling Burgerzaken van Amersfoort is daarom `s ochtends alleen open voor aangiften van geboorten en overlijden, omdat veel medewerkers worden ingezet om de stemmen opnieuw te tellen.

Het hertellen van de stemmen gaat de hele dag door. Morgenochtend wordt de uitslag gecommuniceerd tijdens een extra vergadering van de gemeenteraad.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -