Utrecht wil extra geld voor schone lucht

UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat kijken of de luchtkwaliteit op de Graadt van Roggenweg zo snel mogelijk verbeterd kan worden. Dat meldt het college in een brief aan de raad. Daar is toe besloten na gesprekken tussen verkeerswethouder Van Hooijdonk en staatssecretaris Van Veldhoven.
Het gaat om twee maatregelen. De eerste gaat over het aanpakken van het verkeer op het Beurskwartier en het Lombokplein, het gebied rondom de Jaarbeurs en het huidige Westplein. Het college schrijft over het stimuleren van gewenst gedrag en alternatieven aanbieden. Daarnaast wordt gesproken over onderzoek naar de inzet van drie elektrische bussen op de Graadt van Roggenweg.
Wethouder Lot van Hooijdonk heeft twee keer gesproken met staatssecretaris Van Veldhoven over het verbeteren van de luchtkwaliteit in Utrecht, is te lezen in die brief. In die gesprekken zijn afspraken gemaakt over de wijze waarop Utrecht bijdraagt aan de plannen van de staatssecretaris om de luchtkwaliteit te bevorderen, in het kader van het Nationale Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit.
De plannen zijn er dus, maar geld om ze uit te voeren nog niet. Het college schrijft: "Voor de uitvoering van nieuwe maatregelen is behandeling in uw raad nodig, waarbij het beschikbaar komen van financiële dekking een belangrijk aspect is. Dit hebben we expliciet aan het Ministerie gemeld."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.