RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Bereikbaarheid Utrecht Science Park onder druk"

1/3
UTRECHT -

Aan de bereikbaarheid van het Utrecht Science Park moet snel iets gebeuren, anders komt de groei in gevaar. Volgens directeur Jan Henk van der Velden moet er actie worden ondernomen nu bekend is dat de Uithoflijn later gaat rijden dan gepland.

Hij heeft een brandbrief gestuurd naar de gemeenteraad naar aanleiding van de vertraging van de tramlijn tussen Utrecht Centraal en de Uithof. Fietspaden en snelwegen richting de bedrijven en scholen zijn overvol, net als de bussen. "Er staan regelmatig grote files om het Utrecht Science Park te bereiken", zegt Van der Velden.

"We hoopten dat de Uithoflijn tot een aanzienlijke capaciteitsverhoging van het openbaar vervoer zou leiden. Nu dat er niet komt moeten er dringend noodmaatregelen worden getroffen. En dat is - linksom of rechtsom - het inzetten van extra bussen, het verbeteren van kruisingen en overgangen en het verbeteren van de mogelijkheden om het gebied ook per auto of per fiets te bereiken."

Daarmee moet in ieder geval op korte termijn de grootste problemen worden aangepakt, zegt Van der Velden. Op lange termijn zijn er echt veel grotere infrastructurele verbeteringen nodig. "Dat is niet meer even aan de knoppen draaien. Dat is echt een nieuw OV-station, nieuwe afslagen, betere afritten en een nieuwe P+R. Dat zijn zeer aanzienlijke investeringen die over een aantal jaren echt moeten worden getroffen."


COMPLEX

Rector magnificus Bert van der Zwaan van de Universiteit Utrecht noemde het dossier afgelopen vrijdag aan tafel bij UVandaag complex. "Als universiteit is het voor ons heel belangrijk. Ik ben heel hoopvol dat de gedeputeerde dit gaat oplossen. Dat is erg dringend voor ons."


NU AL DRUK

Het is nu al druk op het Utrecht Science Park en de verwachting is dat de verkeersdrukte de komende jaren alleen maar toeneemt. "Dat is deels ook het gevolg van het succes van het Utrecht Science Park."

Zo komt de Hogeschool Utrecht de komende jaren met zesduizend extra studenten en het Prinses MŠxima Centrum met 800 werknemers en nog veel meer bezoekers voor de patiŽnten. Daarnaast is er het nieuwe Genmab-gebouw en komt het RIVM over twee of drie jaar ook naar het Universiteitsterrein.

"De bedoeling is nu dat er nog veel meer bedrijven zich aansluiten bij het Utrecht Science Park, maar die moet je niet gaan afremmen, door beperkte bereikbaarheid. Dat zou doodzonde zijn".Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -