RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

PVV stelt Kamervragen over leeglopende marinierskazerne Doorn

DOORN -

De PVV in de Tweede Kamer stelt vragen naar aanleiding van de ophef rond de verhuizing van mariniers. Die zitten nu in de kazerne in Doorn, maar moeten verhuizen naar Vlissingen.

Die verhuizing roept veel weerstand op. De vakbond wil zelfs dat het liever niet meer doorgaat. De PVV wil nu duidelijkheid over die verhuizing. Om te beginnen willen ze weten of de Staatssecretaris bekend is met het bericht.


CIJFERS

Vorige week werd duidelijk dat drie keer zoveel mariniers het korps verlaten in vergelijking met voorgaande jaren. Volgens een marinier is de verhuizing "het zetje om te vertrekken". De PVV maakt zich zorgen en wil weten hoe groot de leegloop moet zijn, "voor gevechtskracht in gevaar komt". Daarnaast vraagt de partij zich af wat er toendertijd nodig was om de kazerne in Doorn te behouden. En ze willen van de Staatssecretaris weten wat ze gaat doen aan de leegloop.

Het ministerie reageerde eerder dat ze de leegloop willen voorkomen. Daarnaast moet de kazerne een "moderne, functionele en toekomstbestendige kazerne" worden.


SLAP AFTREKSEL

De verhuizing valt van begin af aan in verkeerde toonaarde bij mariniers. Kortgeleden uitte de vakbond bij RTV Utrecht haar zorgen. De mariniers noemden de kazerne in Vlissingen "een slap aftreksel van wat ze ooit is beloofd."

Inmiddels is er een enquÍte rondgegaan onder mariniers, laat een woordvoerder weten. Ook heeft het Korps de staatssecretaris laten weten hoe de situatie is. Want ook als mariniers blijven in Doorn, moet er veel aan de kazerne gebeuren, aldus de woordvoerder van het Korps Mariniers.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -