RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Flyer-actie in Overvecht voor informatie over liquidatie Ranko Scekic

UTRECHT -

De politie is op zoek naar nieuwe getuigen van de moord op Ranko Scekic in de Utrechtse wijk Overvecht, ruim anderhalf jaar geleden. Uit onderzoek is gebleken dat de scooter die de daders destijds gebruikten in een flat aan de Dommeringdreef heeft gestaan. De politie heeft vandaag daarom gericht flyers verspreid in het complex. Tipgevers worden daarin opgeroepen zich te melden.

De 45-jarige Scekic werd op woensdagavond 22 juni doodgeschoten voor zijn huis aan de Kretadreef. Hij stond daar tegen tienen met iemand te praten, toen twee mannen op een scooter het vuur op hem openden. Deze donkergroene Piaggio Skipper werd later door de politie in Bilthoven teruggevonden en zou dus kort voor de moord in de flat op de Dommeringdreef hebben gestaan.


26KOPER

De politie wil onder meer weten of mensen in de buurt deze scooter eerder hebben gezien en wie op de scooter reed of reden. Volgens getuigen was de bestuurder een licht getinte, opvallend lange man. De schutter was eveneens licht getint, maar opvallend veel kleiner. Hij had een groot wapen bij zich.

De moord wordt gelinkt aan de zogenoemde 26Koper-zaak. Scekic zou in deze zaak getuigen. De verdachten, die vooral uit Utrecht en omgeving komen, werden vrijgesproken van het voorbereiden van concrete liquidaties. De hoofdverdachten zijn wel veroordeeld tot acht jaar cel vanwege verboden wapenbezit en deelname aan een criminele organisatie.


LIQUIDATIEGOLF

Het onderzoek van politie en justitie naar de liquidatiegolf in Nederland is de afgelopen tijd in een stroomversnelling gekomen. Vrijdag maakte het OM bekend over een kroongetuige te beschikken. De Utrechter Nabil B. heeft uitgebreid verklaard over een hele reeks liquidaties. Of hij ook informatie had over de moord op Ranko Scekic is nog onduidelijk.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -