RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gedonder in Woerden: Inwonersbelangen wil hertelling

WOERDEN -

Inwonersbelangen in Woerden, dat twee zetels heeft behaald bij de verkiezingen, wil een hertelling van de stemmen. Volgens de partij is tijdens een ledenvergadering besloten dat de volgorde van de kieslijst gevolgd wordt, ongeacht voorkeursstemmen. Maar nu is de met voorkeurstemmen gekozen Lia Arentshorst, de nummer vijf op de lijst, uit de fractie gestapt omdat ze haar zetel niet wil opgeven. Ze wil zich aansluiten bij de partij Lijst van der Does.

Volgens Arentshorst is het niet waar wat Inwonersbelangen beweert over de regels rond voorkeursstemmen. "Daar is nooit sprake van geweest", zegt ze. "Ik dacht, wat krijgen we nou!"

Het aantal voorkeursstemmen voor Arentshorst is volgens Inwonersbelangen minimaal. Daarnaast beweert de partij dat ze haar zetel niet wil afgegeven vanwege de financiële vergoeding voor raadsleden. "Onzin", zegt Arentshorst: "Ik heb dat geld niet nodig. Ik heb drie jaar voor niks voor ze gewerkt, onder meer als fractie-assistent. Waarom zou het me nu opeens om het geld te doen zijn?"


TE LAAT

De gemeente Woerden zegt dat de aanvraag voor een hertelling van Inwonersbelangen te laat is ingediend. Volgens een woordvoerder kan de hertelling nog wel worden ingediend bij de gemeenteraad. Die komt woensdag weer bij elkaar. Het is op dit moment nog niet bekend of Inwonersbelangen dat gaat doen.

Arentshorst is in ieder geval klaar met 'haar' partij Inwonersbelangen. "Ik wil niks kwaad over ze zeggen, ze gaan hun gang maar, maar de kiezer heeft anders gestemd."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -