Paasweekend: zon, buien, rook en files

UTRECHT - Het wordt redelijk weer komend paasweekend. Op alle dagen is er ruimte voor de zon en de temperatuur schommelt rond 11 graden. Daar staat tegenover dat er ook kans is op buien, meldt Weeronline. Op de avond van Eerste Paasdag en op Tweede Paasdag is er kans op overlast door rook van paasvuren in het oosten van het land en Duitsland.
Morgen is het nog kletsnat, maar daarna wordt het beter. Op Goede Vrijdag zijn er zonnige perioden en vooral in de middag ook enkele buien. Zaterdag is de middagtemperatuur met ongeveer 10 graden vrij normaal voor eind maart. Af en toe schijnt de zon, maar er is ook de hele dag kans op buien. Sommige zijn zelfs stevig.

PASEN

Eerste Paasdag bestaat het weerbeeld uit een mix van wolken en zon. Lokaal ontstaat een bui, maar op veel plaatsen blijft het droog. Het wordt in onze regio een graad of 10. In de avond waait de wind waarschijnlijk uit het oosten tot zuidoosten. Hierdoor kan rook afkomstig van paasvuren uit het oosten van het land en uit Duitsland zich verspreiden over het hele land. Ook op Tweede Paasdag kunnen we daar nog last van hebben. Het lijkt vanaf paasmaandag wel wat zachter te worden met een graad of 13 in onze regio. De neerslagkans is met circa 70 procent dagelijks behoorlijk hoog.

PAASVERKEER

De avondspits van donderdag verloopt drukker dan normaal. Voor veel Nederlanders begint die middag het paasweekend. De meeste mensen vertrekken direct naar hun vakantiebestemming, verwacht de ANWB. De verkeersdienst voorziet vooral drukte op de A1 Amsterdam-Apeldoorn, de A2 tussen Den Bosch en Maastricht, de A12 Utrecht-Duitse grens in beide richtingen en de A50 Zwolle-Nijmegen. In Amsterdam-Zuidoost trekt het religieuze televisiespektakel The Passion donderdagavond veel publiek. De ANWB adviseert bezoekers om ruim op tijd te vertrekken richting de hoofdstad.

ATTRACTIES

Op de overige dagen van het weekeinde kunnen ook andere evenementen tot verkeersdrukte leiden. Publiekstrekkers zijn onder meer de Keukenhof, Paaspop in Schijndel en de Designer Outlet in Roermond. De attractieparken hebben hun seizoensopening. Daarnaast zijn meubelboulevards en tuincentra doorgaans populair op Tweede Paasdag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.