RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Buurt neemt Bunnikse bakker niet over

1/2
BUNNIK -

Een groep bewoners van de Oranjebuurt in Bunnik die de bakkerij van Martien van Dijk aan de Stationsweg in Bunnik wilde overnemen, krijgt onvoldoende steun om het plan door te zetten. Daardoor kan de winkel alleen blijven bestaan als de zaak door een nieuwe bakker wordt gekocht. Dat is de uitkomst van een enquête die in februari en maart in de wijk is gehouden.


PENSIOEN

Bakker Martien van Dijk zit al decennia aan de Stationsweg en heeft ook een grote klantenkring. Maar hij wordt ouder en wil volgend jaar van zijn oude dag gaan genieten. Zijn vaste klanten hielpen mee in de zoektocht naar een nieuwe broodbakker en gaven aan dat als er geen opvolger gevonden kon worden, ze een coöperatie wilden oprichten. Daarbij zou de buurt een bakker inhuren om de winkel open te houden. Maar waar gehoopt werd op massale steun, waren er slechts 29 huishoudens die financieel wilden bijspringen. Ongeveer de helft van de bijna 400 enquêteformulieren werd maar teruggestuurd. En dat is te weinig om de coöperatie op te starten.


HULP

De bewonersgroep wordt ondanks het slechte nieuws niet opgeheven. Ze willen bakker Van Dijk helpen met een campagne om een geschikte koper te vinden. Als er een kandidaat gevonden is, wil de buurt daarnaast samen met hem of haar optrekken om evenementen te organiseren. Op dit moment komen er bijvoorbeeld al schoolklassen langs om broodjes te bakken en iets te leren over het bakkersvak.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -