Drukste spits van het jaar zorgt voor verkeersinfarct bij Utrecht

PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - De avondspits van vanavond was de drukste spits van het jaar tot nu toe. Regen en ongelukken zorgden voor veel vertraging voor mensen op de weg in de Randstad. Op 16 januari was de ochtendspitsfile op zijn top 860 kilometer. Vandaag stond er even over 17.30 uur meer dan 900 kilometer file, aldus de ANWB.
Vooral het verkeer naar de stad Utrecht had last van vertraging. Op de A2 stond 10 kilometer stilstaand verkeer tussen Breukelen en de Leidsche Rijntunnel. Tussen Driebergen en knooppunt Oudenrijn op de A12 stond het 11 kilometer lang vrijwel stil. De A27 tussen Hilversum en Houten maakte het nog bonter, met 15 kilometer stapvoets rijden.
Ook buiten de provincie reden de auto's massaal met een slakkengangetje. Door een ongeval met twee vrachtwagens stond het verkeer stil bij Europoort. Op de A27 Breda richting Gorinchem bij Werkendam was de linkerrijstrook afgesloten, daar hadden automobilisten eveneens veel vertraging na een aanrijding waarbij vijf auto's waren betrokken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.