Veenendaal gaat stemmen opnieuw tellen

VEENENDAAL - De stemmen die zijn uitgebracht tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Veenendaal worden morgen opnieuw geteld. Het initiatiefvoorstel van de SGP daarover werd vanavond aangenomen met 32 stemmen voor. Alleen DENK was tegen.
Het natellen zal gebeuren in het gemeentehuis. In de eerste uitslag zijn 16 onregelmatigheden aangetroffen. Dat is voor de andere partijen mede de aanleiding geweest om het voorstel van SGP te steunen.
De SGP wilde de hertelling van de stemmen, omdat de laatste restzetel op één stem naar de PvdA is gegaan. De SGP vindt dat verschil erg klein. Volgens de huidige uitkomst is de SGP met 4 zetels de derde partij van Veenendaal, de restzetel is de enige van de PvdA.
Fractievoorzitter van de SGP Dick Both is blij met de uitkomst, laat hij weten aan RTV Utrecht. Wel had zijn partij liever gehad dat de voorzitter van de kiesraad zelf afgelopen week al deze conclusie zou hebben getrokken.

AMERSFOORT

Eerder vandaag
de laatste restzetel in Amersfoort na een hertelling naar het CDA te gaan, ten koste van D66. Het CDA had daarom gevraagd. Ook in Amersfoort ging het om een verschil van één stem, uiteindelijk bleek het CDA 12 stemmen meer te hebben gekregen dan bij de eerste telling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.